CATTERY HAPPY PIXIEWOOD
LOMMEL • Cattery Happy Pixiewood is een erkende hobby-cattery met Pixie Bob's (en Maine coons) gelegen in Lommel kattenbos (Limburg, België). Een paar keer per jaar verwelkomen we een nestje. De kittens groeien op in huislijke kring. Ze worden geboren op de slaapkamer en groeien op in de woonkamer. De Pixie Bob is één van de enige raskatten waar geen ras-eigen erfelijke ziekten aan gelinkt zijn! Om dit mooie ras gezond te houden worden onze Pixies preventief getest via echo en bloedonderzoek.

De Pixie Bob is een Amerikaans ras dat lijkt op de Red Coastal bobcat (Lynx). Net zoals een Lynx heeft een Pixie meestal een korte natuurlijke bobtail staart en lynx-pluipjes op de oren. De Pixie heeft een mooi spotted tabby patroon (stippen) net zoals de Lynx. De Pixie Bob is één van de weinige rassen die polydactl is. Kittens kunnen dus geboren worden met extra teentjes (max. 7 aan iedere poot). De Pixie Bob kan zowel lang - als kortharig zijn. De Pixie is een gespierde kat met een wild uiterlijk.

Het uiterlijk is dan wel stoer en wild. Het karakter daarentegen is heel erg zacht en lief. Een Pixie is heel erg graag in het gezelschap van andere dieren en kinderen. Ze houden van spelen, apporteren en zijn zelfs goed te trainen. De Pixie kan perfect mee op avontuur en gaat graag mee op wandel aan de lijn of in een rugzak. Ze houden heel erg van knuffelen en zitten graag op schoot. Een pixie zal je altijd aan de deur komen verwelkomen als je thuis komt. Ook bezoek vinden ze heel leuk en ze zullen steeds nieuwsgierig aandacht gaan zoeken bij bezoekers.
mail ons
0032.498 35 27 69
Knapenhoef
3920 Lommel
breng me hierheen