TATRA-CLUB OWCZAREK PODHALANSKI
RENKUM • De Tatra-Club Nederland is de rasvereniging in Nederland voor liefhebbers en fokkers van de Tatrahond.

De Tatra-Club is opgericht in 1977 en als vertegenwoordiger van de Tatrahond aangesloten bij de "Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland".

De Tatrahond of de “Owczarek Podhalanski” zoals hij officieel heet, is een grote witte hond met een schofthoogte van 60-65 cm voor een teef en 65-70 cm voor een reu, met een gewicht tussen de 45 en 55 kg. Het ras vindt zijn oorsprong in de Podhale, een streek in het Tatra-gebergte in Zuidoost Polen. De Tatrahond is een waakzame en onverschrokken kameraad. Hij is rustig, evenwichtig en beslist geen vechtersbaas.

Door zijn zelfstandigheid zal hij bij bezoek aanslaan en op eigen terrein vreemden buiten de poort houden. Buiten het eigen terrein is hij rustig en afwachtend. In de handen van een consequente baas, die hem een juiste opvoeding geeft, is het een prachtige hond die bewondering afdwingt door zijn onverschrokken uitstraling.

De Tatraclub heeft als doelen het bevorderen van het welzijn van de Tatrahond, het naar vermogen voorkomen van erfelijke afwijkingen binnen het ras, het optimaliseren van de communicatie tussen de leden, fokkers en het bestuur. Het bestuur wenst een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het contact tussen de fokkers en (potentiële) liefhebbers van de Tatrahond. Wij willen hiermee invulling geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze website.
mail ons
0031.0031317315345
Voortstreven 5
6871DT Renkum, Nederland
breng me hierheen