VERENIGING VAN SPECIALE SCHAPENRASSEN
RUURLO • VSS staat voor "Het handhaven en verbeteren van speciale schapenrassen en het behartigen van de belangen van de fokkers en houders van de bij de vereniging aangesloten schapenrassen".

VSS Biedt:

De VSS heeft de belangenbehartiging van de schapenfokkers en houders hoog in het vaandel staan. Zij tracht haar doel te bereiken door per ras fokreglementen te formuleren en toe te zien op naleving van de regels door de leden. Een niet minder belangrijke pijler is het geven van voorlichting over het fokken en houden van schapen in de breedste zin. Niet alleen fok technische aspecten, maar ook economische en financiële aspecten komen aan bod.

Daarnaast is het verenigingsleven voor de VSS ook heel belangrijk. Denk hierbij aan het gezellig samenzijn met de leden, onderling informatie uitwisselen en evenementen organiseren.

Op dit moment heeft de VSS 50 schapenrassen in haar stamboek geregistreerd staan. Voor het Vlaams Melkschaap is de VSS eveneens erkend stamboekhouder. Van dit ras heeft de VSS momenteel geen dieren geregistreerd staan maar zij zijn van harte welkom!

Bezoek onze website voor meer informatie en tips.
mail ons
0031.573 45 35 96
Hengeloseweg 4
7261 LV Ruurlo, Nederland
breng me hierheen